Beslagvrije Voet (BVV)

Per 1 januari 2016 zijn de bedragen van de beslagvrije voet (bvv) gewijzigd.

De bvv is het bedrag waar schuldeisers geen beslag op mogen leggen en is het minimale bedrag wat iemand over moet houden om in het levensonderhoud te voorzien. Het is van belang om bij een beslag goed te controleren of de schuldeiser de correcte bedragen hanteert. De normbedragen zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie. Een handige tool om te controleren of het beslag juist is vindt u op deze website.

Ook de Belastingdienst moet rekening houden met de bvv bij (bijvoorbeeld) het verrekenen van de toeslagen of het uitvoeren van een overheidsincasso. Meer informatie over de bvv en de belastingdienst vindt u hier.

Let op! De deurwaarder past in veel gevallen niet automatisch het beslag aan per 1-1-2016. Hier zal vaak zelf een verzoek voor ingediend moeten worden bij de betreffende schuldeiser.