Support Casper

Iedere dag sterven er in Nederland gemiddeld acht mensen aan alvleesklierkanker. Vaak gebeurt dit binnen een jaar na diagnose. In 2015 startte Stichting Overleven met Alvleesklierkanker met Stichting Casper. Het gezicht van de campagne is Prof. dr. Casper van Eijck die al meer dan 25 jaar als specialist is verbonden aan het Erasmus MC en samen met zijn team hele concrete plannen voor onderzoek en behandelingen naar deze ziekte ontwikkelt.

Met de campagne “Support Casper” wil deze stichting de bewustwording rond alvleesklierkanker vergroten en tegelijkertijd structureel geld inzamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatieve behandelmethoden mogelijk te maken.

Alle opbrengsten komen ten goede aan onderzoek dat bijdraagt aan het vinden van effectieve behandelmethoden voor alvleesklierkanker. Zoals het wetenschappelijk onderzoek naar oncolytische virussen in combinatie met immunotherapie. Dit onderzoek vindt nu plaats in het Erasmus MC in Rotterdam, het LUMC in Leiden en het UMC in Utrecht.

De Maas Dienstverlening draagt graag bij aan deze stichting en support Casper. Wit u meer informatie over de stichting of wilt u geld doneren? Dat kan via de website.