ABN AMRO opent voortaan ook rekeningen bij fraude-registratie

Iedereen heeft natuurlijk een bankrekening nodig, maar ook wij zien steeds meer kwetsbare mensen die zich bij ons aanmelden en door fraude en misbruik op (of via) hun rekening door banken worden geweigerd. Veelal zijn deze mensen gebruikt als geldezel en hebben ze hun bankrekening laten gebruiken door anderen voor criminele doeleinden.

In Nederland heb je altijd recht op een basisbankrekening, die in principe bij de laatste bank geopend kan worden waar deze persoon klant is geweest. Helaas is dat alleen niet altijd een rekening waar een bewindvoerder mee kan werken.

De ‘huisbank’ van De Maas Dienstverlening, ABN AMRO, heeft onlangs het beleid aangepast en heeft toegezegd dat bij een IVR/EVR-registratie (het ‘fraude register’ van banken) een bewindvoerder in ieder geval een beheer- en leefgeldrekening moet kunnen openen.

Waar we in het verleden sommige kwetsbare cliënten niet konden helpen vanwege een dergelijke registratie, kunnen we dat nu dus gelukkig wel!