Home Ik zoek hulp

Ik zoek hulp

Wij kunnen uw geldzaken tijdelijk voor u doen. Bijvoorbeeld als u geldproblemen of schulden heeft. Wij bieden verschillende diensten aan waarmee wij u kunnen helpen. Bijvoorbeeld budgetbeheer of beschermingsbewind. Soms kan het ook al helpen om uw vragen over geldzaken te beantwoorden.

  • Heeft u moeite met het betalen van uw rekeningen?

  • Weet u niet goed hoe u uw geldzaken moet regelen?

  • Heeft u schulden waar u zich zorgen over maakt?


Kijk dan hier of wij u kunnen helpen

Doe de check  of  Bel of mail ons

Samen sterker verder

Wij weten uit ervaring dat het zelf regelen van geldzaken soms lastig is. Vooral als u schulden heeft of pech heeft gehad in het leven.

Ons team helpt u om weer rust te krijgen en orde te scheppen. Wij kunnen uw geldzaken beheren en alle betalingen voor u doen. Dat is een spannende stap. Daarom bespreken wij graag met u wat voor u belangrijk is. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen en doelen. Zo gaan wij samen sterker verder.

Hoe wij werken

Van contact naar aanmelding

Heeft u problemen met uw geldzaken of schulden? Of kent u iemand uit uw omgeving met deze problemen?
Hieronder leggen wij onze aanpak uit.

Past onze dienstverlening bij wat u nodig heeft?

Beantwoord de vragen in onze check en zie direct of wij u kunnen helpen. Neem contact met ons op als u twijfelt of vragen heeft.

Doe de check

Wij bellen u op

Wij bellen u op en luisteren graag naar uw verhaal. Dan kunnen wij ook met u bespreken wat ons advies is.

Naar contact

Meld u aan

Vul het aanmeldformulier in zodat wij inzicht krijgen in uw situatie.

Aanmelden

Ik heb mij aangemeld, 
wat nu?

Als u het aanmeldformulier heeft ingevuld gaan wij uw informatie bekijken en een dossier opstarten. Wij nemen dan contact met u op voor een intakegesprek. 

Dit intakegesprek is om uw situatie beter te begrijpen en samen een plan te maken om u verder te helpen. 

Intakegesprek

Samen stellen wij een plan van aanpak op. In dit plan staat hoe wij uw problemen gaan oplossen. Wij bepalen ook samen wanneer we starten en welke dienst het beste bij u past.

Na uw intake

Opstart dienstverlening

Na het intakegesprek gaan wij de dienst opstarten. Bij budgetbeheer starten wij binnen een paar dagen. Bij bewindvoering doen wij samen een aanvraag bij de rechtbank. 

Veelgestelde vragen

Nadat de intake is geweest en al uw gegevens zijn verwerkt, duurt het slechts een aantal werkdagen voordat budgetbeheer gestart kan worden.   

Bij beschermingsbewind duurt het een aantal weken nadat alle formulieren door de rechtbank zijn ontvangen. Dit komt doordat de rechtbank het bewind moet uitspreken. 

Zie ook de pagina: na uw intake.

Als iemand onder bewind wil komen zal De Maas Dienstverlening samen met u het verzoek naar de rechtbank sturen. Dit verzoek moet worden ingeleverd bij de kantonrechter met de juiste documenten. 

Op de website van de Rechtspraak staat meer informatie.

Als u bent aangemeld bij De Maas Dienstverlening wordt u geholpen door een vast team van 3 of 4 personen. Zij zijn uw contactpersonen en gaan uw geldzaken regelen.

De aanmelding begint altijd met het invullen van een intakeformulier. Nadat deze is ingevuld spreken wij graag met u af om kennis te maken. Tijdens deze kennismaking nemen we samen met u alle documenten nog een keer door en kunnen wij eventuele vragen beantwoorden. 

Het is belangrijk dat u post die u nog thuis krijgt doorstuurt naar ons postadres.

Dat adres is:
De Maas Dienstverlening
Postbus 63
3200 AB Spijkenisse

Een (goede) foto maken mag ook, deze kunt u naar ons mailen.

Heeft u een e-mail gehad die gaat over uw geldzaken, dan is het oo belangrijk om die naar ons door te sturen.

Beschermingsbewind en budgetbeheer lijken erg op elkaar. Wij noemen het daarom allebei dienstverlening. Het verschil is dat beschermingsbewind via de rechtbank loopt. Dit kan goed zijn als u bijvoorbeeld in een erg moeilijke situatie zit. Dan is het fijn als een bewindvoerder meer voor u kan en mag doen dan een budgetbeheerder. Budgetbeheer is juist makkelijker om op te starten of te stoppen omdat dat een afspraak tussen u en ons is. In beide gevallen moeten we goed met elkaar samenwerken.

Wij regelen in principe al uw geldzaken. Denk hierbij aan taken zoals de belastingaangifte, de betaling van vaste lasten, bijstandsaanvragen, toeslagen, contact met instanties, schuldregeling en postbeheer. Het doel van de dienstverlening is om uw geldzaken zo goed mogelijk op orde te houden en om u te helpen met uw doelen.

Dit verschilt per klant. Tijdens een intakegesprek bepalen wij dat samen met u. Het hangt vooral af van uw persoonlijke situatie en uw doelen.

Bij beschermingsbewind wordt er geen vaste einddatum afgesproken. Meestal duurt een traject tussen de 1,5 en 5 jaar. Uiteindelijk beslist de rechtbank hoe lang het bewind nodig is. Bij een bewind dat gestart is vanwege problematische schulden eindigt de maatregel vanzelf na 5 jaar. Als u geen schulden meer heeft dan eindigt het bewind eerder.  Als het bewind op geestelijke of lichamelijke grond is uitgesproken dan is er geen vaste einddatum.

Als u voor budgetbeheer kiest dan maken wij samen met u afspraken over hoe lang de dienst gaat duren.

Bij beschermingsbewind loopt dit via de rechtbank. Als u geen reden meer ziet voor het bewind dan kunt u contact opnemen met uw bewindvoerder om dit te bespreken. U kunt ook altijd zelf een schriftelijk verzoek opsturen naar de rechtbank om het bewind te beëindigen. Informatie vindt u hier: Einde bewind

Bij budgetbeheer kunnen wij met elkaar de einddatum bespreken. Dan kiezen we een goed moment uit om te stoppen. Bijvoorbeeld na een afbouwtraject.

  • Als de administratie niet meer te overzien is.
  • Als de (financiële) post niet meer wordt geopend.
  • Als er (grote) betalingsachterstanden zijn ontstaan.
  • Als er hoge schulden zijn.
  • Als er geen overzicht meer is over de financiën.

 Ja,  budgetbeheer kan schriftelijk worden stopgezet met een opzegtermijn van 1 maand. Deze periode hebben wij nodig om uw financiën weer over te dragen aan u.

Beschermingsbewind is een maatregel van de kantonrechter voor mensen die vanwege schulden of door lichamelijke of geestelijke toestand niet zelf hun geldzaken kunnen regelen. Wij voeren beschermingsbewind uit.

De Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) is er om schulden op te lossen als overleg met schuldeisers ("minnelijke regeling") niet werkt. Een WSNP-bewindvoerder zorgt ervoor dat de schuldeisers zoveel mogelijk geld krijgen. Wij doen geen WSNP bewindvoering.

Beschermingsbewind en WSNP gaan vaak samen. De beschermingsbewindvoerder handelt primair in het belang van de klant. De WSNP-bewindvoerder moet ook het belang van de schuldeisers goed in de gaten houden.

De kosten voor onze diensten hangen af van het type hulp dat u nodig heeft. Er is een kans dat u deze kosten niet zelf hoeft te betalen. De gemeente vergoed in sommige gevallen de kosten voor bewindvoering. Daar kunnen wij vooraf geen zekerheid over geven, maar we zullen het altijd met u bespreken. Klik hier om te kijken hoeveel onze dienst u kost.

De Maas Dienstverlening heeft twee locaties: Rotterdam en Spijkenisse.

Het bezoekadres voor Rotterdam is Batavierenstraat 15. Het bezoekadres voor Spijkenisse is Thorbeckelaan 82a. U moet wel een afspraak maken voordat u langs komt zodat we zeker weten dat we tijd voor u hebben.

Ons postadres is:
Postbus 63
3200 AB Spijkenisse

U kan ook altijd contact met ons opnemen via de telefoon, e-mail of door een brief naar ons postbusnummer. Als er een persoonlijk gesprek nodig is, dan is het ook mogelijk om een huisbezoek in te plannen.

Wij beginnen met het uitkeren van leefgeld zodra wij uw inkomsten ontvangen op de beheerrekening. 

Dit hangt af van hoe het met uw geldzaken en uw doelen gaat. Wij maken samen afspraken over hoeveel leefgeld u in uw situatie kunt ontvangen.

Elke dag voeren we twee keer betalingen uit. De eerste is aan het einde van de ochtend en de tweede is aan het eind van de middag. Het geld wordt meestal in de eerste ronde gestort. Dit betekent dat uw leefgeld meestal aan het begin van de middag op uw rekening staat. 

Het kan helaas soms voorkomen dat uw leefgeld niet op de verwachte tijd op uw rekening staat. Als dit gebeurt, raden wij u aan eerst in te loggen in uw dossier op onze website. Hier kunt u controleren of er voldoende saldo op uw rekening staat. Als er onvoldoende saldo is, dan is dit hoogstwaarschijnlijk de reden waarom uw leefgeld niet gestort is.

Nee, wij geven geen contant leefgeld. Alle bedragen zullen op de leefgeldrekening worden gestort. U kunt contant geld pinnen bij een pinautomaat.

Als dat binnen uw doelen past proberen wij dit geld over te maken naar uw leefgeldrekening. Als er grote tekorten zijn op uw beheerrekening, kan het voorkomen dat het vakantiegeld of kinderbijslag niet kan worden uitgekeerd. Wij zullen dat altijd met u bespreken.

Nadat de rekeningen door ons zijn aangevraagd krijgt u per post de pinpas, de pincode en een brief met activatie-instructies toegestuurd. Meestal duurt dit ongeveer 1-2 weken. Wij hebben geen invloed op de snelheid waarop de ABN AMRO de aanvraag verwerkt.

Heeft u na 2 weken nog geen bankpas gehad, neem dan contact met ons op.

U kunt met uw ABN AMRO leefgeldrekening meestal gebruik maken van online bankieren via internetbankieren of de ABN AMRO app. Informatie hoe u dit moet activeren vindt u op de website van de bank.

Soms is uw rekening 'gesloten'. U kan dan álleen uw rekening inzien, maar zelf geen betalingen doen. Er zijn verschillende redenen waarom u een gesloten rekening kan hebben. Neem contact met ons op als u hier vragen over heeft.

Onderstaande zaken kunt u zelf regelen met uw leefgeldrekening. Er is een verschil tussen een open en een gesloten leefgeldrekening.

  open gesloten
Internet bankieren ja alleen inzien
ABN AMRO app ja alleen inzien
Geld opnemen via app ja ja
Geld ontvangen ja nee
iDEAL ja nee
Tikkie ja nee
Apple / Google Pay ja ja
Pas vervangen of blokkeren ja ja
Nieuwe pas aanvragen ja ja
Pas deblokkeren na foute pin ja ja

Onderstaande zaken kunt u niet zelf regelen, neem hiervoor contact met ons op.

Automatische incasso's
Periodieke overboekingen inplannen
Betalingen naar het buitenland doen
Nieuwe pas aanvragen
Pas aanpassen naar wereldprofiel
iDIN

Ja, u kan bij de ABN AMRO een rekening voor uw minderjarige kind openen. De rekening van een kind valt niet onder het bewind of budgetbeheer en wij kunnen u hier dus niet bij helpen.

Wilt u een rekening voor uw kind aanvragen, dat is bij een onderbewindstelling iets ingewikkelder. U kan dit namelijk niet online doen. U kan contact opnemen met de ABN AMRO om een afspraak te maken bij een kantoor of via beeldbellen om dit te regelen.

Helaas heeft de ABN AMRO in de zomer van 2023 besloten dat bij een bewindvoerder of budgetbeheerder de pinpas, pincode en activatiebrief alleen nog maar naar ons kantoor gestuurd mogen worden. Wij sturen vervolgens deze post altijd zo snel mogelijk naar uw adres door.

Helaas heeft de ABN AMRO in de zomer van 2023 besloten dat bij een bewindvoerder of budgetbeheerder er geen bankafschriften van de rekeningen meer kunnen worden opgestuurd naar het woonadres van de klant.

U kan online via Onview inzage krijgen in uw betalingen. Heeft u toch liever overzichten per post, dan kunt u ons dit aangeven.