Home Voor verwijzers Onze werkwijze

Samenwerken met verwijzers

Mensen geven niet zomaar hun geldzaken uit handen. Dat doen zij als het nodig is. Veel van onze klanten worden door iemand anders verwezen naar onze dienstverlening. Wij noemen deze mensen en organisaties verwijzers. Verwijzers zijn degenen die een vertrouwensband hebben met de klant en die zien dat het nodig is dat de geldzaken (tijdelijk) door een professionele organisatie als De Maas Dienstverlening worden worden.

En als u iemand doorverwijst, dan wilt u zeker weten dat u de juiste partij kiest.

Uw doelen staan voorop

Wij bepalen samen de doelen waar wij met u aan gaan werken.

Een persoonlijk plan

U krijgt een persoonlijk plan met uitleg over wat wij gaan doen. Dit plan maken wij samen met u.

Op eigen benen staan

Wij helpen u om uw geldzaken weer zelf te doen als u daar klaar voor bent.

Over ons

Samen sterker verder

Ons motto is samen sterker verder, omdat we samen als verwijzer en dienstverlener sterker verder kunnen gaan om de klanten te helpen. Vaak is er niet alleen een financieel probleem, maar speelt er meer. Het is prettig om met elkaar af te stemmen en te kijken wat er nodig is om iemand blijvend financieel sterk te krijgen. 

We houden de lijnen kort en betrekken elkaar bij belangrijke ontwikkelingen rondom de klanten. Dit doen wij altijd in samenspraak met onze klanten. Begrijpt onze klant iets niet rondom onze dienst? Dan staan wij u graag te woord. Heeft u een complexe financiële casus die u aan ons wilt voorleggen? U mag ons altijd en vrijblijvend om advies vragen. 

Als onderdeel van Nieuw Vaarwater is De Maas Dienstverlening een organisatie zonder winstoogmerk. Ons doel is iedereen financieel sterk maken. En daar werken wij aan op onze eigen manier.

Aanmelding

Zodra de klant zich bij ons heeft aangemeld kunnen wij een intakegesprek plannen. Als verwijzer bent u welkom om ook bij dit gesprek aanwezig te zijn. Dat hoeft niet, maar het is vaak wel prettig voor onze nieuwe klant. Tijdens dit gesprek maken wij samen met de klant een plan op maat om uit de schulden te komen en om weer zelf de geldzaken te doen. Uw inbreng als verwijzer is waardevol vanwege uw unieke inzicht in de situatie van de cliënt.

Tijdens de afspraak bespreken wij samen met de klant en met u welke financiële dienst past bij de situatie van de klant. Ons gezamenlijke doel is om de klant blijvend financieel sterk te maken. Daar hebben wij als De Maas Dienstverlening, als verwijzer, en als klant een rol in.

De voordelen van Nieuw Vaarwater

Doordat De Maas Dienstverlening onderdeel is van Nieuw Vaarwater kunnen wij onze klanten meer bieden dan de gebruikelijke financiële dienstverlener of beschermingsbewindvoerder. Deze dingen maken ons anders:

1. Onze dienstverleners hebben meer tijd voor hun klanten.

Doordat wij geen winstoogmerk hebben kunnen wij echt kijken naar wat klanten nodig hebben en daarop verder gaan. Dit vertalen wij naar een persoonlijk plan voor iedere klant, hebben wij meer tijd om proactief te communiceren, en kunnen wij meer voor onze klanten betekenen in het werk.

2. Sneller uit de schulden

Doordat onze dienstverleners meer tijd hebben, kunnen zij sneller aan de slag met de doorverwijzing naar de gemeentelijke schuldhulpverlening (Kredietbank Rotterdam). Als wij Rotterdamse gezinnen als klant krijgen, dan kunnen wij een versneld schuldhulpverleningstrajact aanbieden via een samenwerking met Fonds De Loods waardoor de schulden nog sneller opgelost kunnen worden.

3. Actief werken aan zelfredzaamheid

Onze dienstverleners hebben de tijd om samen met de klanten die er klaar voor zijn te werken aan de zelfredzaamheid. Zo kunnen zij op termijn hun geldzaken weer zelf regelen, en worden zij blijvend financieel sterk. Voor ons zelfredzaamheidstraject maken wij gebruik van het objectieve screeningsinstrument Mesis, waarmee de financiële zelfredzaamheid van mensen wordt vastgesteld. Op basis van de uitkomsten van Mesis wordt het persoonlijke plan van onze klanten aangepast naar hun behoeften en doelen.

4. Een budgetbeheertraject is altijd kosteloos in het eerste jaar

In tegenstelling tot andere financiële dienstverleners in de regio is budgetbeheer bij ons in het eerste jaar kosteloos. Hierdoor kan de keuze tussen beschermingsbewind en budgetbeheer op basis van inhoud gemaakt worden in plaats van op basis van kosten. Na het eerste jaar bepalen we samen met de klant hoe het vervolgtraject er uit ziet. Door dit per jaar samen te bepalen blijven klanten zich bewust van het feit dat zij op een later moment weer zelf hun geldzaken zullen gaan doen.

Aangesloten bij

Wij werken ook graag met u samen

Wij geloven in tweerichtingsverkeer. Soms hebben onze klanten meer dan alleen een financieel probleem. Of soms is het nuttig als onze (oud) klanten nog gebruik kunnen maken van een andere dienst of voorziening in de stad. Wij werken graag met u samen! Heeft u een bepaalde expertise die onze klanten kan helpen? 

Word partner

Je kunt ons ook appen voor het maken van een afspraak

Start WhatsApp gesprek