Home Ik zoek hulp Hoe wij werken

Hoe wij werken

Bij De Maas Dienstverlening vinden wij het belangrijk om goed met u samen te werken. Als u zich heeft aangemeld maken wij een afspraak met u om te bespreken wat uw doelen zijn. Tijdens het gesprek maken wij samen een plan om uit de schulden te komen en te blijven. Wij houden daarbij rekening met uw eigen wensen en doelen. Wij kijken samen met u of u budgetbeheer of beschermingsbewind nodig heeft.

Uw doelen staan voorop

Wij bepalen samen de doelen waar wij met u aan gaan werken.

Een persoonlijk plan

U krijgt een persoonlijk plan met uitleg over wat wij gaan doen. Dit plan maken wij samen met u.

Op eigen benen staan

Wij helpen u om uw geldzaken weer zelf te doen als u daar klaar voor bent.

Over ons

Start traject

Als u het intake gesprek heeft gehad starten wij uw dossier op. U wordt geholpen door een vast team van 3 of 4 personen. Zij zijn uw contactpersonen en gaan al uw geldzaken regelen. Wij starten dan ook met het in kaart brengen van uw schulden. U kunt altijd zelf bellen, mailen of langskomen als uw situatie verandert of als u iets met ons wilt bespreken. 

Wij helpen u om uit de schulden te komen en financieel zelfstandig te worden. Onze hulp is er niet alleen om de schulden op te lossen. Wij helpen u ook om uw administratie te begrijpen en onder controle te houden. Onze hulp zal meestal tussen de 2 en 4 jaar duren.

Stabilisatie en onderhoud

Als uw dossier is opgestart gaan wij uw geldzaken regelen. Wij brengen uw budget in evenwicht en vragen twee bankrekeningen aan: de eerste rekening is de 'beheerrekening'. Op deze rekening ontvangt u uw inkomsten. Wij gaan ook al uw vaste betalingen doen vanaf deze rekening. U kunt zelf niet bij deze rekening. Daarnaast krijgt u ook een 'leefgeldrekening'. Elke week maken wij een bedrag over op deze rekening. U kunt zelf bepalen waar u dit geld aan wilt uitgeven. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor boodschappen of kleding.

Daarna nemen wij contact op met al uw schuldeisers om hen te vertellen dat wij u gaan helpen. Wij vragen uw schuldeisers om de hoogte van de schuld door te geven zodat wij een compleet overzicht krijgen. Wij maken ook betalingsafspraken met schuldeisers als dat nodig is. Daarmee voorkomen we grotere problemen.

Deze fase duurt meestal 6 tot 9 maanden.

Schuldhulpverlening

Als uw schulden te hoog zijn om zelf af te lossen moet er een andere oplossing gezocht worden. Dat doen we bij de schuldhulpverlening. In Rotterdam wordt de schuldhulpverlening uitgevoerd door de Kredietbank Rotterdam. De Kredietbank Rotterdam kan u een saneringskrediet geven waarmee uw schulden opgelost worden. U krijgt dan een lening bij de Kredietbank die u 18 maanden lang moet afbetalen. De hoogte van wat u moet terugbetalen hangt af van hoeveel u kunt betalen. Als een saneringskrediet niet lukt, gaan wij via andere organisaties proberen om uw schulden op te lossen.

Tijdens de schuldhulpverlening blijven wij u helpen door uw geldzaken voor u te doen. Deze fase duurt meestal 2 jaar.

Geldzaken weer zelf regelen

Als uw schulden bijna opgelost zijn gaan wij u helpen om uw geldzaken weer zelf te doen. Daarvoor vinden wij een aantal dingen belangrijk.

  1. Hulp in uw omgeving: we kijken samen met u welke hulp u in uw eigen omgeving kunt krijgen.
  2. Training of cursus: soms kan het helpen om een training te volgen of een cursus te krijgen. Bijvoorbeeld in het goed bijhouden van een administratie. Of om een budget te maken. 
  3. Zelf doen: we gaan u stapje voor stapje vragen om uw geldzaken weer helemaal zelf te doen. Vaak beginnen we door u maandgeld te geven of te vragen wat u zou doen met post die u van een instantie ontvangt.

Deze fase duurt meestal 1 jaar. Wij proberen als dat kan deze samen te laten lopen met de schuldhulpverlening.

Je kunt ons ook appen voor het maken van een afspraak

Start WhatsApp gesprek